MENU

Μommy makeover: Επειδή σε όλες τις μαμάδες αξίζει να νιώθουν όμορφες και ανανεωμένες!

Μια μαμά μπορεί να αφοσιωθεί στο δώρο που της προσέφερε η φύση, το παιδί της. Όταν όμως διαθέτει αυτοπεποίθηση, ομολογουμένως μπορεί να το κάνει καλύτερα και πιο ποιοτικά.

Οι αλλαγές που παρατηρούνται στο σώμα μετά από μια ή περισσότερες εγκυμοσύνες μπορούν να ταλαιπωρήσουν την ψυχολογία της γυναίκας που δεν βρίσκει τίποτα γνώριμο στο σώμα της. Το mommy makeover μπορεί να επαναφέρει το σώμα στην κατάστασή που ήταν πριν τις εγκυμοσύνες και να σμιλεύσει τα σημεία έτσι ώστε να γίνουν καλύτερα και από εκείνα της νιότης της! 

Ο  επιστημονικός συνεργάτης του total-makeover.gr, Dr. Γιώργος Καλογεράκης, εξηγεί πώς ο συνδυασμός συγκεκριμένων επεμβάσεων μπορεί να αποδώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τι είναι το mommy makeover;

Πρόκειται για μια μόδα που ξεκίνησε από την Αμερική και άρχισε να κατακλύζει και όλη την Ευρώπη. Στην ουσία όμως δεν χρειάζεται να το περιγράφουμε ως κάτι μοδάτο, αλλά ως κάτι θεμιτό που πραγματικά αξίζει σε πολλές μητέρες που έχουν ταλαιπωρηθεί σωματικά και ψυχικά από τις αλλαγές που έχουν δει στο σώμα τους, ύστερα από δύο και τρεις εγκυμοσύνες και θηλασμούς.

Τι περιλαμβάνει;

Το πακέτο παρέμβασης περιλαμβάνει την αποκατάσταση του στήθους και της κοιλιάς, ύστερα από τις ανατομικές αλλαγές που έχουν επέλθει μετά από μια εγκυμοσύνη και ένα θηλασμό. Πιο συγκεκριμένα προβαίνουμε σε  κοιλιοπλαστική, ανόρθωση είτε ανόρθωση και αυξητική στήθους, είτε σπανιότερα μειωτική στήθους και σε μερικές περιπτώσεις και λιποαναρρόφηση στα «ψωμάκια» της περιφέρειας. 

Αυτό που πετυχαίνουμε είναι να αναδομήσουμε το στήθος  και να αφαιρέσουμε περίσσεια δέρματος και λίπους από την κοιλιακή χώρα. 

Και κάτι άλλο που είναι πολύ σημαντικό: Μπορούμε να αποκαταστήσουμε το μυϊκό τοίχωμα του κοιλιακού τοιχώματος που έχει χαλαρώσει πάρα πολύ ύστερα από τις εγκυμοσύνες. Πετυχαίνουμε δηλαδή να αποκαταστήσουμε αυτό που αποκαλούμε διάσταση των ορθών κοιλιακών μυών που προκαλεί μια χαλάρωση και επιδεινώνει πολύ το περίγραμμα της κοιλιάς.

Επιτυγχάνουμε γράμμωση;

Επιτυγχάνουμε γράμμωση, μειώνουμε τους πόντους, δημιουργούμε κοιλιά ακόμα καλύτερη από αυτή που είχε η γυναίκα όταν ήταν νέα και πριν ξεκινήσει να παρατηρεί όλες αυτές τις αλλαγές που  συνέβησαν στο σώμα της.

Μπορεί η διαδικασία να συνδυαστεί και με λιπομεταφορά;

Οταν κάνουμε λιποαναρρόφηση, πάντοτε αυτό είναι ένα όπλο στη φαρέτρα μας. Οταν δούμε ότι χρειάζεται να ενισχύσουμε με όγκο ένα άλλο σημείο του σώματος ή ότι μπορούμε να διορθώσουμε το περίγραμμα των γλουτών ή του προσώπου, αυτό είναι ένα ενδεχόμενο. 

Οι ραγάδες αντιμετωπίζονται;

Ολες οι ραγάδες που βρίσκονται κάτω από το ύψος του ομφαλού μπορούν να εξαλειφθούν πλήρως. Αυτό είναι  ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα της κοιλιοπλαστικής. 

Από πότε μια γυναίκα μπορεί να μπει στη διαδικασία της αποκατάστασης;

Τοι πιο σωστό είναι να επιλέξει την αποκατάσταση μετά από την τελευταία εγκυμοσύνη και θηλασμό που θα έχει κατά πάσα πιθανότητα στη ζωή της. Οταν νιώσει ότι δεν θα ξαναμείνει έγκυος και τρεις μήνες αφού τελειώσει ο θηλασμός της τελευταίας εγκυμοσύνης θεωρείται ιδανική περίοδος.

Μπορεί να γίνει ταυτόχρονα στη γέννα;

Αυτό δεν είναι κάτι που το προτείνω. Ειδικά τους πρώτους μήνες μετά από την εγκυμοσύνη και μετά από το θηλασμό, το σώμα και το δέρμα αποκαθιστούν μερικώς κάποιες από τις αλλαγές από μόνα τους. Εμείς χρειάζεται να είμαστε υπομονετικοί και αφού το σώμα επανέλθει σε ένα επίπεδο στη συνέχεια να παρέμβουμε και να αποκαταστήσουμε οτιδήποτε προκαλεί ανασφάλεια ή διαταράσσει τον ψυχισμό της γυναίκας. Με λίγα λόγια θα ήταν άτοπο να επιδιώξουμε μια παρέμβαση κατευθείαν πριν δούμε σε τι βαθμό θα επανέλθει το δέρμα από μόνο του, πόσα κιλά θα καταφέρει να χάσει η γυναίκα και πώς θα συμπεριφερθεί το στήθος όταν  σταματήσει ο θηλασμός. 

Είναι πολλοί οι παράγοντες που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και η αλήθεια είναι ότι μια μανούλα όταν γεννήσει είναι πιο σωστό να δώσει όλη της την ενέργεια και το χρόνο στο μωρό, παρά να υποβληθεί σε επιπλέον ιατρικές πράξεις εκείνο ακριβώς το χρονικό διάστημα. Αυτή είναι η δική μου οπτική.

Pretty young woman at sea on a sunset

Πόσο διαρκεί το χειρουργείο;

Ο χρόνος του χειρουργείου είναι 4-5 ώρες αν γίνουν συνδυαστικά οι επεμβάσεις. 

Είναι επίπονη η διαδικασία;

Οι επεμβάσεις στήθους δεν πονάνε σχεδόν ποτέ. Εάν  ακολουθηθεί με ευλάβεια το πρωτόκολλο των παυσίπονων φαρμάκων που χορηγούνται τις πρώτες ημέρες, ο πόνος είναι στην κυριολεξία μηδενικός.

Ποιος είναι ο χρόνος αποθεραπείας;

Είναι τεράστιο το πλεονέκτημα ότι κάνουμε όλες τις επεμβάσεις μαζί. Επομένως, η όποια αποθεραπεία λειτουργεί συνδυαστικά και διαρκεί περίπου 10 ημέρες. Σε δέκα  ημέρες η γυναίκα μπορεί να επιστρέψει σε δουλειά γραφείου, να επιστρέψει στην καθημερινότητά της ενώ για πιο εντατικά πράγματα, όπως είναι η γυμναστική ή οι δουλειές που απαιτούν περισσότερη χειρωνακτική εργασία χρειάζεται προσοχή για περίπου 20-25 ημέρες. Η ασθενής παραμένει στο νοσοκομείο για ένα βράδυ και η όποια ταλαιπωρία διαρκεί περίπου 5 με 7 ημέρες με μικρές ενοχλήσεις ή διάφορες εκχυμώσεις και οιδήματα. 

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα αυτής της συνδυαστικής επέμβασης;

*Το πολύ σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι το κόστος είναι πολύ μικρότερο όταν γίνουν όλα μαζί.

*Ο χρόνος και η ενέργεια που ξοδεύει η γυναίκα συμπυκνώνονται δραστικά σε σύγκριση με τη  σταδιακή εγχειριτική προσέγγιση.

*Με μιας αποκαθιστά τα προβληματικά σημεία. Είναι αισθητικά παράδοξο μία γυναίκα που έχει προβληματική κοιλιά και πολύ πεσμένο στήθος να φτιάξει μόνο ένα από τα δύο καθώς συνήθως έτσι εντείνεται η αρνητική οπτική για το μη αποκατεστημένο σημείο του σώματος και ως εκ τούτου ο βαθμός ικανοποίησης είναι ελαττωμένος σε αυτήν την περίπτωση. Με το mommy makeover επιτυγχάνεται άρτια και αρμονική σιλουέτα και η γυναίκα εισέρχεται με αυξημένη αυτοπεποίθηση σε μία νέα εποχή στη ζωή της.

Από το www.total-makeover.gr